Експерти звітують про серйозний дефіцит коштів у Пенсійному фонді

В уряді та Міністерстві соціальної політики зокрема турбуються про те, що солідарна пенсійна система, що діє в Україні в даний момент, знаходиться на межі колапсу, і ці занепокоєння не безпричинні. Про це повідомляє iнформаційний портал "PaySpace Magazine".

Повідомляється, що недолік коштів у Пенсійному фонді України в період з січня по квітень поточного року склав приблизно 7,6 мільярдів гривень. Так, сумарний дохід за ці чотири місяці склав 159,6 мільярдів гривень, у той час як витрачено було 167,2 мільярда гривень. При цьому з державного бюджету до фонду надійшло 56,1 мільярдів гривень.

Своїми силами Пенсійний фонд заробив 103,5 мільярдів гривень, при цьому 9,6 мільярдів гривень також надійшли з бюджету для виплат певним категоріям застрахованих осіб і покриття відсутньої суми коштів від введення пільгового єдиного внеску.

Якщо ж говорити конкретно про квітень, то за цей місяць установа заробила 42,9 мільярда гривень, а витратила — 43,1 мільярда.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українських пенсіонерів в поточному році очікує ще два підвищення пенсійних виплат, найближче з яких відбудеться 1 липня. Підвищення пенсій буде пов'язане зі збільшенням прожиткового мінімуму для непрацездатних українців. Таким чином, мінімальна пенсія підвищиться на 85 гривень і складе 1854 гривень. Максимальна ж пенсія збільшиться ще на 850 гривень.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у ПФУ зробили важливу заяву щодо травневих пенсій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українським пенсіонерам пояснили, з яких причин вони можуть втратити свої пенсії.

Також "Hyser" писав, що українцям розповіли, яка альтернатива Пенсійному фонду і них є на майбутнє.