Автолюбитель із золотими руками перетворив "Запорожець" на повноцінний електрокар

"Запорожець", незважаючи на свій вік, як і раніше люб величезній кількості автолюбителів і, що більш цікаво, нерідко стає основою для різних Тюнінг-проектів. Наприклад, автолюбитель з Кропивницького довів, що класичний "Запорожець" першого покоління можна перетворити в повноцінний електрокар. Про це у своєму сюжеті розповіли в "ТСН".

На перший погляд "Запорожець" на електричній тязі — звичайний ЗАЗ-965, хіба що перефарбований. Однак під його капотом знаходяться агрегати, які серйозно відрізняються від тих, що ставилися в серійні "Запорожці" в 60-х роках.

Автор Тюнінг-проекту, Дмитро Гідулян, який проживе у Кропивницькому, п'ять років тому придбав відому радянську мікролітражку і взявся її відновлювати. Він відремонтував кузов, проте не захотів, щоб його машина їздила на стоковому двигуні "Запорожця", тому почав експериментувати з силовими агрегатами. Метою чоловіка було створення автомобіля, що не забруднює навколишнє середовище.

Спочатку автомобіліст хотів оснастити машину електродвигуном власної конструкції, проте деякий час по тому вирішив "не винаходити велосипед" і придбав двигун з японського електрокара Nissan Leaf. Так, під капотом легкого і маленького "Запорожця" розташувався 200-сильний електродвигун. Примітно, що потужність машини зросла багаторазово: стоковий двигун розвивав потужність всього в 30 кінських сил.

В даний момент власник машини працює над тим, щоб збільшити запас ходу "Запорожця". За його словами, в даний момент машина здатна подолати близько 70 кілометрів на одному заряді. У планах У Дмитра збільшення батареї, щоб подвоїти запас ходу електричного ЗАЗ-965.

Він зазначає, що робота над машиною все ще йде, і поки було тільки пара тестових виїздів. Проте, вже зараз можна сказати, що позначку в 100 км/год, яка зазвичай для "Запорожця" мало не недоступна, з електромотором автомобільчик досягає всього за 4,9 секунди.

Автолюбитель заряджає свою машину сам. Він розповів, що у нього вдома є станція з сонячними панелями, тому "заправляє" автомобіль він, вважай, безкоштовно.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у мережі показали, які Уази продаються в Італії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЗАЗ заінтригував автолюбителів декількома новими моделями.

Також "Hyser" писав, що у Нідерландах на продаж виставили рідкісний військовий"Запорожець".