Пенсійний фонд України попередив українців про важливе нововведення.

Вже з 1 вересня листоноші "Укрпошти" перестануть доставляти пенсію по домівках. В той самий час "Ощадбанк" стане базовим банком з обслуговування пенсіонерів, виплати яких тепер будуть приходити їм на карти. Відповідну заяву зробила заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Києві Ольга Пасічник, пише "LIGA.net".


За її словами, в планах уряду частину пенсіонерів-клієнтів "Укрпошти" примусово перевести на обслуговування в банки з вищевказаної дати. При цьому не обов'язково, щоб це був "Ощадбанк", оскільки у кожного одержувача виплат буде право вибрати фінустанову.

А ось вже тим, хто не зробить цього самостійно, автоматично відкриють поточні рахунки в "Ощадбанку". Конкретно цьому плану будуть слідувати Пенсійний фонд і Мінсоцполітики відповідно до постанови Кабміну №277 від 29 березня 2021 року.


При цьому Пасічник зазначила, що "Укрпошта" продовжить доставляти пенсії готівкою тільки маломобільним громадянам і пенсіонерам старше 80 років. Зокрема, послугами "Укрпошти" перестануть користуватися 1,7 млн осіб, яких повинні перевести на обслуговування в банки.

Правда є деякі зміни, оскільки, як стало відомо, прем'єр-міністр Денис Шмигаль дав розпорядження Мінсоцполітики, ПФУ, Мінінфраструктури та "Укрпошті" доопрацювати згадану постанову і зробити так, щоб перехід на обслуговування в банки був "правом, а не зобов'язанням" пенсіонерів.

Раніше "Hyser" писав про те, що українців чекають нові надбавки до пенсій.

Також наш портал повідомляв, що стало відомо, хто отримав найбільші надбавки до пенсій з 2019 року.

Нагадуємо, що у Пенсійного фонду України виникли серйозні проблеми.