До Землі летить астероїд, який має назву 2015 KJ19. Його розміри 118 метрів і він з легкістю міг би знищити невелике містечко.

На щастя, космічний об'єкт летить повз нашу планету. Як відзначають вчені, його швидкість 23 км/с, тобто понад 82 тис. км/год. Про це пише Express.

Відзначається, що з такою швидкістю астероїд міг би всього за годину двічі облетіти Землю. Для прикладу, Місяцю, щоб зробити повний оборот навколо нашої планети, потрібно близько 28 днів.

Один оборот навколо Сонця астероїд здійснює за 1095 земних днів або 3 земних роки, максимально віддаляючись від нього на 543 мільйони кілометрів і наближаючись на 79 мільйонів кілометрів.

Відомо, що небесне тіло повинно пройти повз Землю в п'ятницю, 14 травня, на відстані, трохи більше ніж 15 відстаней між Землею і Місяцем. Водночас це досить близько, щоб вважати 2015 KJ19 "навколоземним об'єктом".

Наступна зустріч астероїда і нашої планети відбудеться 14 травня 2024 року. У цей день він промчить на відстані приблизно 6,04 мільйона кілометрів.

Чому астероїд назвали 2015 KJ19?

Вперше його виявили у 2015 році 20 травня. Він належить до групи Аполлона - це група навколоземних астероїдів, чиї орбіти перетинають земну орбіту із зовнішнього боку.

Але при цьому важливо розуміти, що далеко не всі астероїди групи Аполлона обов'язково перетинають орбіту Землі: в більшості випадків перетин має місце лише в проекції на площину екліптики, а в просторі орбіти лише схрещуються.

Астероїдів, які здатні зближуватися з Землею, відомо близько 22 тисяч.

Спектральний клас 2015 KJ19 - q (в їх спектрі на довжині хвилі 1 мкм присутні яскраві й широкі лінії олівіну і піроксену, крім того, в спектрі є особливості, що вказують на наявність металу).

Раніше "Нyser" писав про те, що біля Землі пройшло космічне сміття інопланетної цивілізації.

Також наш портал повідомляв, уламки ракети SpaceX утворили небесне диво.

Нагадуємо, NASA опублікувало цифрове відео з Марса.