Скандально відомий Патріарх Російської Православної церкви (РПЦ) Кирило знову зробив заяву, яка багатьох шокувала. Він запропонував росіянкам відмовитися від абортів, народжувати та віддавати дітей до церкви.

Таким чином єпископ РПЦ хоче збільшувати чисельність населення країни. Про це він заявив у ході звернення до учасників "Загальноцерковного з'їзду із соціального служіння". Стенограму звернення розмістив у четвер, 13 травня, сайт РПЦ.

Патріарх Кирило нагадав, що аборти - це великий гріх. На його думку, відмова від штучного переривання вагітності або їх значне скорочення "змінить саму природу держави".

Вирішивши цю проблему, в РФ безсумнівно збільшиться тривалість життя і чисельність населення, вважає Кирило.

"Але ми не просто заявляємо свою позицію - ми простягаємо руку допомоги кожній нужденній жінці. [...] Якщо ви не можете виховати дитину, але ви її народили або готові народити, – не вбивайте дитину, народіть і віддайте нам, церкві, і ми зробимо все, щоб виховати та підняти на ноги ваше дитя", – звернувся до росіян глава РПЦ.

Також Кирило нагадав, що говорить про це не вперше. За його словами, церква ніколи не буде перешкоджати, щоб мати могла відвідувати свою дитину, "відчувати єдність зі своєю дитиною".

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що російська православна церква хоче закріпити за людським ембріоном право на життя. РПЦ також нагадує слова Іоанна Златоуста про те, що аборт – гірше вбивства.

Крім того, в РПЦ запропонували заборонити сурогатне материнство, нібито для зупинки задоволення іноземного попиту.

До слова, ввести мораторій на переривання вагітності РПЦ запропонувала і в пандемію коронавірусу. Священник Федір Лук'янов звернувся до державних і приватних клінік із закликом відмовитися від процедури абортів на час пандемії для того, щоб знизити ризик зараження російських жінок.

За його словами, аборт є плановою операцією і ніяк не лікувальною процедурою, а також несе серйозну загрозу здоров'ю жінки та "наступних дітей".

Примітно, що на початку 2019 року МОЗ оголосив про плани вдвічі скоротити число абортів за найближчі шість років, і серед заходів назвав розширення співпраці з РПЦ.

Раніше "Нyser" писав про те, що митрополит РПЦ видав себе через таємничий знак на одязі.

Також наш портал повідомляв, у Києві кілька дівчат вирішили, "хайпонуть", на своїй потворній поведінці в церкві.

Нагадуємо, у мережі регочуть над відео, де зображений дивний момент великодньої літургії в Києво-Печерській Лаврі.