У Києві мають намір підвищити ціни на проїзд у громадському транспорті, однак кияни платитимуть у маршрутках менше, ніж очікується.

Зростання ціни, на думку транспортного експерта Дмитра Беспалова, не уникнути, але і 20 грн за проїзд очікувати не варто, заявив він в інтерв'ю "Апостроф".

"Мені це нагадує історію про "проси 25, щоб дали 15". Це теж стандартна історія для комунальних підприємств, і вони ніколи не отримують повністю те фінансування, яке просять. Можливо і тут вони перебільшили певні моменти, щоб потім зійтися на меншому тарифі, ТИПУ 15 грн, тому що подорожчання майже втричі - я такого не пам'ятаю, і це завжди шок. Схоже на елемент торгу - давайте домовлятися посередині", - вважає фахівець.

Беспалов впевнений, що переглядати ціну необхідно влітку, коли люди перебувають у відпустках, менше пересуваються по місту і взагалі добріші. Восени всі повертаються до активної роботи, тому підвищенням ціни на проїзд можуть бути дуже незадоволені, додає він.

Нагадаємо, що в четвер, 13 травня, КП "Київський метрополітен" і КП "Київпастранс" закликали столичну владу підтримати підприємства під час пандемії – виділити кошти з бюджету, або переглянути тарифи на проїзд. КП заявили, що обґрунтована ціна поїздки в метро становить 21 гривню, а в наземному транспорті – 25 гривень.

Раніше Hyser писав про те, що заступник Лазебної розповів, як виплачуватимуть гроші на безкоштовний проїзд і коли.

Також Hyser повідомляв, що у Кабінеті Міністрів вирішили вдосконалити правила паркування.

Нагадаємо, що в Україні хочуть скасувати пільговий проїзд у громадському транспорті.