Глава Міністерства охорони здоров'я назвав умову, при якій знімуть карантин

Вже більше року на території України господарює пандемія коронавірусу, з якою пов'язаний карантин, який докучає величезній кількості громадян, у зв'язку з чим всі очікують моменту, коли карантинні обмеження повністю знімуть. Глава Міністерства охорони здоров'я України Максим Степанов В ефірі телеканалу "НАШ"розповів, коли, на його думку, можна буде скасовувати карантин.

Так, основним фактором, при якому від обмежень можна буде позбавлятися, Степанов вважає необхідну кількість вакцинованих українців. На думку Степанова, для того, щоб безпечно можна було позбутися карантину, необхідно, щоб щеплення від китайської інфекції отримало, щонайменше, 70 відсотків населення.

Міністр при цьому зазначає, що ідею про те, щоб вакцинувати від коронавірусної інфекції 100 відсотків в життя втілити неможливо, тобто про повне знищення коронавірусу мови не йде. Проте, в МОЗ орієнтуються саме на 70 відсотків дорослого населення України. Міністр заявив, що в його відомстві дуже сподіваються на те, що у них вийде переконати громадян робити щеплення, щоб досягти поставленої мети.

Якщо ж медикам вдасться прищепити саме таку кількість українців, то і режими стануть зовсім іншими, зокрема, Степанов говорить про скасування карантинних режимів як таких.

Варто відзначити, що в українському уряді серйозно мають намір провакцинувати більшу частину населення, оскільки не так давно президент України Володимир Зеленський поставив перед Кабміном завдання прищепити від коронавірусу більше половини дорослого населення країни до Дня Незалежності України, тобто до 24 серпня.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у МОЗ назвали області України, які близькі до того, щоб потрапити в "червону" зону.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що стало відомо, коли будуть прищеплювати від коронавірусу українців, які встали в чергу через Мобільний додаток "Дія".

Також "Hyser" писав, що стало відомо, як українські школярі будуть "відпрацьовувати" на літніх канікулах пропущені заняття.