Експерти попереджають про зростання ціни на популярні продовольчі товари

Останнім часом звичайні українці тільки й встигають звикати до підвищення ціни на черговий продукт, і ця тенденція, схоже, найближчим часом не зникне: експерти попереджають українців про швидке подорожчання хліба і яловичини, хоча і відзначили, що вартість яєць і масла рости перестане. Про це інформаційному порталу "Українські Новини" розповів експерт-економіст Олексій Дорошенко.

За словами експерта, дане підвищення ціни пов'язане з сезонний фактором. Наприклад, через новий урожай вартість овочів зменшується, а яйця, в свою чергу, дешевшають завдяки тому, що їх знову почали везти в Європу. А ось кількість великої рогатої худоби зменшилася, через що, відповідно, м'ясо подорожчало. Дорошенко заспокоює українців тим, що це загальносвітова тенденція, яка зустрічається не тільки в Україні.

Він також приділив увагу цінам на олію, які перед Великоднем дуже сильно виросли і закріпилися на одному рівні, тобто не дешевшають, але і хоча б не дорожчають. У такому ж положенні знаходяться ціни на комбіновані корми і кукурудзу, хоча, зазначає експерт, незабаром буде новий урожай цих товарів, який потягне з собою зниження цін. Нарешті, один з найважливіших товарів на українських столах — хліб — теж подорожчає, знову ж таки, через зростання злакових в ціні.

Останнім часом ціни на хліб взагалі ростуть страшними темпами. За один тільки останній рік вартість продукту зросла на 12,5 відсотків, і заявляє експерт, найближчим часом зупинка зростання ціни не планується.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у НБУ попередили українців про те, що ціни на все почнуть рости і пояснили, чому.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що медики попередили українців про небезпеку, яку несе риба, яку часто беруть до пива.

Також "Hyser" писав, що експерти пояснили українцям, з чим пов'язаний дефіцит гречки.