Автолюбителі похвалилися в мережі знайденим далеко від Батьківщини класичним " Москвичем"

Велика частина радянських автомобілів зі змінним успіхом поставлялася за кордон, тому до сих пір далеко за межами країн колишнього Радянського Союзу можна знайти вітчизняну класику, яку так люблять наші автолюбителів. Instagram-аккаунт "retro_garage_97", наприклад, похвалився знахідкою "Москвича".

Опис у публікації досить короткий. Власник профілю написав, що автомобіль, а саме АЗЛК - 2140" Москвич", був знайдений в Латвії, де, судячи з усього, довгі роки стояв"законсервованим".

Зазвичай подібні капсули часу відрізняються хорошим станом, і максимум, що потрібно зробити для того, щоб вони почали виглядати пристойно — помити їх від пилу, яка накопичувалася протягом довгих років. Цей "Москвич", однак, добре збереженим назвати не можна. На кузові в деяких місцях проступає іржа, та й обшивка салону дещо зносилася: видно, що перш, ніж відправиться в гараж, машину активно експлуатували.

Думка коментаторів під публікацією щодо подальшої долі автомобіля розділилися. Одна група автолюбителів вважає, що цей "Москвич" цілком підлягає відновленню, інші ж вважають, що машина не варта зусиль і простіше відправити її на металобрухт:

"АЗЛК — автомобіль, заздалегідь позбавлений якості!", "У нас таке відразу на метал", "Його можна відновити. Стан хороший...", "Жити буде", - пишуть користувачі Instagram під цим постом.

Так чи інакше, залишається тільки гадати, чи будуть цю машину реставрувати чи ні. Варто тільки відзначити, що, якщо вже автомобіль знайшли в Латвії, це напевно експортний екземпляр, який від радянського відрізнявся більш багатим оснащенням.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у мережі показали, які Уази продаються в Італії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЗАЗ заінтригував автолюбителів декількома новими моделями.

Також "Hyser" писав, що у Нідерландах на продаж виставили рідкісний військовий"Запорожець".