Експерт пояснив, чи вплинуть на щось зміни в законодавстві

Останнім часом безліч українців налякані постійними новинами про те, що комунальний законодавство змінилося і що уряд переведе їх на нові договори ЖКП, оскільки не до кінця розуміють, як це вплине на їхнє життя і добробут. Інформаційний портал "ТСН"пояснив, що зміниться.

Так, у ЗМІ активно поширюється інформація про те, що населення переведуть на нові типи договорів, при тому що це, по суті, вибір без вибору, оскільки нові договори потрібно буде укласти або самостійно, або нічого не робити і чекати, поки міська влада укладе договір самі.

На сьогоднішній день відносно невелика кількість жителів багатоквартирних будинків піклуються про свій комфорт самі. Наприклад, у будинку, показаному в сюжеті, з 2016 року діє об'єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ). Мешканці будинку відраховують коштів, які йдуть на благоустрій будинку, тобто сенсори руху для світла в під'їзді, теплові насоси, нові двері в під'їзді, утеплення труб і так далі. Все це можливо завдяки тому, що ОСББ має право брати участь у різних програмах, як міських, так і державних. Крім того, подібні зміни, наприклад, дозволяють знизити рівень споживання тепла майже в два рази.

Жителям таких будинків відразу запропонували укласти індивідуальні договори з постачальниками послуг, і це важливий момент, оскільки теж саме припускають недавні зміни в законодавстві. Експерти заявляють, що це "жуйка" уряду, яку він "жує", щоб імітувати діяльність. В Україні і так завжди людей переводили на договори самостійно, так що ці зміни не нададуть ніякого ефекту.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українцям розповіли, на скільки зросли цифри в платіжках за останній рік.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українцям розповіли, хто може претендувати на нові державні виплати.

Також "Hyser" писав, що у " Нафтогазі "попереджають про те, що скоро Україну можуть накрити"тарифні бунти".