В Києві гряде подорожчання проїзду в громадському транспорті, причому транспортники озвучують суми - до 25 гривень.

Однак у КМДА кажуть, що на такі умови не підуть - максимум проїзд підвищать до 12 гривень, пишуть "Вести".

Серед причин називаються борги держави перед місцевими радами з компенсації вартості проїзду пільговиків, подорожчання електрики для підприємств майже в чотири рази і локдаун, через який транспортні підприємства зазнали збитків.

Повідомляється, що транспортники пікітують мерію через затримки зарплат. Кондуктори і водія КП "Київпастранс" кажуть журналістам, що наприкінці минулого тижня їм тільки виплатили зарплату за березень. А прельскую зарплату вони отримають аж в серпні.

У відповідь працівники погрожують тим, що восе не вийдуть на роботу, якщо не отримають гроші на поточному тижні.

"Керівництво просто змушувало вийти під мерію з плакатами "Тариф 25 грн". А чому не 50? Це ж рідкісний марення. Ми на маршруті, тому вдалося "отпетлять", але з тих, хто не пов'язаний з перевезеннями безпосередньо, теж не знайшлося бажаючих, хоча керівництво депо і погрожувало. Тому що це абсурдна сума. Нашими руками хочуть вирішувати якісь свої справи. Але якщо грошей немає, навіщо закуповували такі дорогі нові тролейбуси і автобуси",— розповіла "Вістям" кондуктор одного з тролейбусів, що курсує в центрі.

Нагадаємо, що в 2020 році на умовах лізингу Київ закупив 200 автобусів МАЗ, 50 з яких вже курсують по столиці. Загальна сума лізингового договору становить €50,72 млн. Також за 173 млн грн було закуплено 15 тролейбусів.

Інші транспортники розповіли журанлістам, що вони вийшли на мітинг не по своїй волі, а по команді, що надійшла з КМДА.

Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан каже, що підвищення тарифів очікує не тільки киян, а й інших обласних центрів України, де є електротранспорт (метро, трамваї і тролейбуси).

Раніше Hyser писав про те, що заступник Лазебної розповів, як виплачуватимуть гроші на безкоштовний проїзд і коли.

Також Hyser повідомляв, що у Кабінеті Міністрів вирішили вдосконалити правила паркування.

Нагадаємо, що в Україні хочуть скасувати пільговий проїзд у громадському транспорті.