Милі відео з тваринами традиційно набирають велику кількість переглядів у соцмережах. Найчастіше героями таких роликів стають домашні улюбленці. Але іноді користувачам соцмереж вдається зафільмувати і диких тварин. Цього разу в кадр потрапили представники дикої і домашньої фауни.

У групі KOTO _ _ mania в Instagram з'явився милий ролик, героями якого стали кіт і їжак. Оператору вдалося відобразити незвичайну дружбу на відео. У кадрі білий кіт породи турецька ангора треться об їжака, який, очевидно, вийшов на прогулянку в приватному секторі.

"Кошкін їжак", - підписав ролик адмін пабліка.

Багатьох користувачів мережі розчулив цей відеоролик. Інші ж перейнялися тим, що їжак на відео не ворушиться і не подає інших ознак життя.

Після того, як до нас прийшло потепління, їжаки стали масово залишати свої нори і з'являтися в лісосмугах, на дачних ділянках і навіть у великих містах. Зоозахисники нагадують, що не варто поїти їжаків молоком, це може призвести до хвороб і навіть смерті тварини. Нагодувати колючого друга можна м'ясом або фруктами. Також не відмовиться їжак і від свіжої води, особливо, якщо ви знайшли його далеко від водойм, а в регіоні давно не було дощів.

Зараз, в теплу пору року, їжаки не потребують допомоги людей. Однак якщо знайдений вами їжак не подає ознак життя або поранений, то найкраще відвезти його в найближчу ветклініку, де йому нададуть допомогу. Відзначимо, що при наближенні небезпеки їжаки згортаються в колючу кулю. Однак іноді вони все одно стають здобиччю собак, лисиць та інших тварин. Їжаки, як і інші тварини, також піддаються атакам кліщів, які особливо активні в жаркий період.

Скриншот Instagram

Нагадавши, раніше на узбережжі Азовського моря був виявлений скелет крокодила. Незвичайна Знахідка спантеличила відпочиваючих і розбурхала зоозахисників.

Hyser також писав про те, як убезпечити себе і свою дитину від кліщів в літній період.