Наприкінці травня в Україну знову повернуться холоди і затяжні дощі.

Народний синоптик Леонід Горбань розповів, що середина травня видастися теплою і сухою, проте ближче до кінця місяця Україну накриє холодний атмосферний фронт, який принесе з собою похолодання і дощі.

Заступник начальника відділу метеопрогнозів Українського гідрометцентру Наталія Голеня згодна з народним синоптиком. За її словами тепло в нашій країні буде до 19 травня - в цей період можливі незначні і теплі опади.

На півдні і заході країни денний температура повітря складе близько 27 градусів тепла. На решті частини українців вдень повітря прогріється до +18... +23 градусів.

З 20 травня поточного року почне стрімко холоднішати, атмосферний фронт принесе з собою холодні і рясні дощі. У деяких регіонах температура повітря опуститься до + 5 градусів.

У червні в Україну повернеться тепло. Червень, за словами Горбаня, буде теплим і сонячним. А ось липень і серпень будуть спекотними, але з частими бурями і грозами.

Раніше Hyser писав про те, що найближчими днями на півдні, заході та на Сході країни переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Також Hyser повідомляв, що синоптики розповіли, чого чекати від погоди в травні.

Нагадаємо, що протягом 14-16 травня синоптики оголосили надзвичайний рівень пожежної небезпеки.