У Мінсоцполітики анонсували підвищення пенсій

Вже в липні пенсії деяких українців можуть підвищити. Кому слід чекати надбавку і на скільки зростуть пенсії, розповіла глава Міністерства соціальної політики Марина Лазебна в інтерв'ю каналу «Україна 24».

Марина Лазебна заявила, що вже з 1 липня пенсії українців, які не потрапили під індексацію виплат у 2019 і минулому році, можуть стати більше на 100 гривень. Міністр зазначила, що це підвищення передбачено законодавством.

Також вона додала, що при проведенні березневої індексації для 8 мільйонів пенсіонерів, в уряді знали про окрему категорію громадян, які не підпадали під перерахунок виплат. Таких в Україні налічується близько півмільйона і їм покладена надбавка в розмірі 100 гривень.

Варто нагадати, що вже з 1 вересня 2021 року українських пенсіонерів чекає важливе нововведення. Більшості пенсіонерів, яким приносять пенсії додому, доведеться перейти на банківські картки. Це пов'язано з тим, що Пенсійний фонд відмовляється від послуг "Укрпошти" через завищені тарифи. Відзначається, що пенсії будуть і далі доставляти тільки тим громадянам, які мають інвалідність і не можуть самостійно дістатися до відділення або банкомату для отримання пенсії. Також за адресою будуть доставляти виплати пенсіонерам старше 80 років. Пенсіонерів поінформували, що до 1 вересня їм необхідно вибрати банк, в якому вони хочуть отримувати виплати.

У той же час прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що перехід на отримання пенсій через банки повинен відбуватися плавно і комфортно, тому окремим громадянам, які проживають в населених пунктах, де немає банкоматів, можуть також доставляти пенсії, як і раніше.

Раніше портал Hyser повідомляв, що у Верховній Раді анонсували підвищення мінімальної пенсії.

Також наш портал інформував, що українців чекають нові надбавки до пенсій. Підвищення виплат торкнеться 10 мільйонів громадян.

Нагадаємо, що українських пенсіонерів порадували новацією. Тепер подати заяву на призначення пенсії можна не встаючи з дивана.