У Кабміні хочуть підвищити окремі податки

В уряді розглядають можливість підвищення окремих податків. Йдеться про представників великого бізнесу, що мають високий рівень рентабельності. При цьому підвищення не торкнеться звичайних громадян і представників малого і середнього бізнесу. Про це розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв'ю виданню "РБК-Україна".

Глава уряду заявив, що підвищувати загальнодержавні податки не планують, тому простим українцям і ФОП нема про що турбується. Відзначається, що зараз в Мінфіні ведуться певні підрахунки та обговорення про перегляд деяких акцизів, зборів та екологічних платежів певної категорії громадян країни.

За словами Дениса Шмигаля такий крок дозволить залучити додаткові кошти до державного бюджету в розмірі до 60 мільярдів гривень. Це в свою чергу допоможе стабілізувати фінансову складову в ряді важливих галузей, зокрема освіти і медицини.

На думку чиновника підвищення податків має торкнуться тільки окремих осіб, а саме представників бізнесу з високим доходом. Шмигаль підкреслив, що отримуючи великі доходи, такі громадяни повинні платити більш високі податки.

Варто відзначити, що нещодавно Денис Шмигаль поділився прогнозом по зарплатах на 2021 рік. Прем'єр-міністр заявив, що економіка країни розвивається і разом з тим зростають зарплати українців. Якщо на сьогоднішній день середній розмір заробітної плати по країні становить 13 600 гривень, то вже до кінця 2021 року він може піднятися до 14 500 гривень. Однак зростання зарплат можливе тільки в разі розвитку оптимістичного сценарію.

Раніше портал Hyser повідомляв, що українцям показали на скільки зросла платіжка за комунальні послуги за рік, цифри позамежні.

Також наш портал інформував, що в Україні анонсували стрибок цін на найбільш ходові продукти харчування, на чому доведеться економити найбільше.

Нагадаємо, що українським пенсіонерам почнуть масово урізати пенсійні виплати.