Синоптики попередили про різке похолодання і нічні заморозки в Україні

Вихідні 15 і 16 травня в Україні видалися дуже теплими, проте незабаром погода може кардинально зміниться. Синоптики прогнозують сильне похолодання, аж до заморозків, і дощі з грозами. Про це інформує портал "obozrevatel".
Погода, за словами провідного синоптика Укргідрометцентру Романа Мурмило, почне змінюватися вже з 16 травня. У деяких регіонах можуть пройти короткочасні дощі. Наступні три дні (17, 18 і 19 травня) опади тільки посиляться, в деяких областях очікуються грози. Але в той же час незважаючи на вогкість і хмарність стовпчики термометрів практично не опустяться. Синоптик зазначив, що найбільш рясні опади припадуть на 17 травня, а далі дощі підуть на спад.

Роман Мурмило зазначив, що 17-19 травня похолодає всього на 2-3 градуси, а ось вже з 19 травня в Україні помітно посвіжіє, але дощі при цьому припиняться. Сподіватися на літню спеку українцям поки не варто, стабільного тепла в травні не очікується. За словами синоптика наприкінці травня українцям доведеться знову трохи померзнути, адже країну прийде похолодання. При цьому не виключаються навіть заморозки.

У той же час завідуюча відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова заявила, що погода в травні 2021 року тримається в межах норми. Також вона додала, що наприкінці травня в Україну прийде похолодання, яке протримається до початку червня. Синоптик зазначила, що згідно з її розрахунками заморозки можуть припасти навіть на перші дні червня. Однак це тільки розрахунки, а погода буває вкрай непередбачуваною.