Глава Мінсоцполітики Марина Лазебна анонсувала підвищення пенсій для окремої категорії пенсіонерів

У 2021 році українських пенсіонерів очікує ще кілька підвищень пенсій. Чергове з них припадає на 1 липня і торкнеться громадян, які не потрапили за індексацію в минулому і 2019 роках. На яку надбавку може розраховувати ця категорія пенсіонерів, розповіла глава Мінсоцполітики Марина Лазебна в ефірі каналу "Україна 24".

Міністр соціальної політики заявила, що вже з 1 липня пенсії українців, які не потрапили під індексацію у 2019 і 2020 роках стануть більше на 100 гривень. За її словами таке підвищення передбачене чинним законодавством.

Крім того, Марина Лазебна зазначила, що при проведенні індексації виплат у березні для 8 мільйонів пенсіонерів, в Міністерстві розуміли, що є ще окрема категорія громадян, які не підпадають під індексацію. Для таких пенсіонерів у Мінсоцполітики також визначили щомісячну доплату у розмірі 100 гривень.

Також міністр додала, що в уряді розглянуть законопроєкт, який пропонує збільшити мінімальні пенсії чорнобильців у два рази.

Варто відзначити, що раніше Марина Лазебна заявила, що в Україні спостерігається дуже великий розрив між зарплатами і пенсіями. Якщо роками раніше розмір пенсії становив близько 54-57% від заробітної плати, то зараз показник практично у два рази нижче -27%. За словами глави Міністерства соціальної політики це дуже поганий показник, але найгірше, те що цей розрив продовжує зростати і з роками стане ще більше.

Раніше портал Hyser повідомляв, що у Верховній Раді анонсували підвищення мінімальної пенсії з 1 січня 2022 року.

Також наш портал інформував, що українцям розповіли, як подати заявку на призначення пенсійних виплат через смартфон, не встаючи з улюбленого дивана.

Нагадаємо, що українців попередили, що з 1 січня 2022 року в Україні відбудеться черговий етап підвищення вимог до трудового стажу для виходу на заслужений відпочинок.