В Україні на продаж виставили досить старий класичний ЗАЗ-965

Навіть на сьогоднішній день на українських вторинних ринках продається величезна кількість культових радянських автомобілів, серед яких, звичайно, для українських автомобілістів особливо виділяється модельний ряд "Запорожці". Такі машини, вже в солідному віці, досі виставляються на продаж. Про це повідомляє iнформаційний портал mukachevo.net.

Повідомляється, що в Україні, в місті Ужгород, на продаж виставили класичний "горбатий Запорожець" ЗАЗ-965. Хорошим стан автомобіля, звичайно, не назвати, з іншого боку, за заявою власниці машини, Заз повністю на ходу і може стати відмінним екземпляром під відновлення. Крім того, автомобілю вже більше половини століття: він був випущений в 1967 році, тому його вік становить 54 роки. Коштує машина, ні багато ні мало 1100 євро, що в перекладі на гривні приблизно дорівнює 36 тисяч гривень.

"Запорожець" -це по-своєму унікальний представник радянського автопрому, який відрізнявся від інших радянських машин рядом конструкторських рішень. Це, наприклад, двері на задніх петлях, які відкривалися проти руху автомобіля. Це робило прохід в салон досить зручним, хоча і мало недоліки, наприклад, при зношуванні замку двері могли відкритися прямо під час руху.

Двигун в задньопривідний "Запорожці" розташовувався ззаду, за рахунок чого автомобіль з практично мотоциклетним двигуном непогано пересувалася, більш того, без праці рухалася як по місту, так і по бездоріжжю за рахунок вдалого розташування ваги і малої маси.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що мережу здивував рожевий" Запорожець " для дам.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у мережі показали раритетний "Москвич", який знайшли далеко від Батьківщини — в Латвії.

Також "Hyser" писав, що автолюбителям розповіли, у скільки тепер обійдеться розмитнення євробляхи.