Вже через три десятиліття можуть зникнути популярні продукти

У не дуже далекому майбутньому улюблені всіма продукти, такі як шоколад, вино, кава можуть безповоротно зникнути. Трапиться це за прогнозами вчених років через 30, а причиною стане глобальна зміна клімату. Так, дослідники склали перелік продуктів, з якими доведеться попрощатися. Про це пише портал segodnya.
У світі не рахувати людей, які обожнюють солодке, зокрема шоколад, проте до 2050 року існує висока ймовірність, що цей продукт зникне з прилавків магазинів. Річ у тім, що дерева какао дають свої плоди виключно у вологому кліматі. Головними постачальниками какао-бобів є Гані і Кот-д'івуарі, а через пару десятків років там стане сухо і жарко. Какао-боби вирощують і в інших країнах, проте вчені впевнені, що скорочення виробництва шоколаду неминуче.
Зміна клімату матиме серйозний вплив на банани. Вчені прогнозують, що до 2050 року несприятливі кліматичні умови призведуть до зникнення бананів в 10 країнах світу. Також фахівці прогнозують, що протягом століття в Азії на 50% знизиться "життєздатність" земель для вирощування рису. Це пов'язано з підвищенням температури, рівня моря, а також зміною режиму дощу через глобальну зміну клімату, що в результаті призведе до дефіциту водних і земельних ресурсів.

Ймовірно, доведеться попрощатися з улюбленим багатьма напоєм, який допомагає прокинутися з ранку - кава. Вчені заявляють, що вже через 30 років цей продукт почне зникати через ерозію ґрунту, на якій вирощується кава. Також на тлі підвищення температури кава буде більш вразливо перед грибком, який вражає дерева.

Також з роками в ряді країн клімат стане занадто спекотним для вирощування винограду і як результат виробництво напою може скоротитися на 70-85%.

Раніше портал Hyser повідомляв, що експерт розповіла, чим насправді напихають українців у супермаркетах.

Також наш портал інформував, що в Україні різко піднімуть ціни на популярні продукти.

Нагадаємо, що українцям розповіли про дефіцит гречки.