Денис Шмигаль пояснив тонкощі банківського обслуговування пенсіонерів

Не так давно українських пенсіонер поставили до відома про те, що вони в обов'язковому порядку будуть переведені на банківське обслуговування, тобто вони або самі виберуть фінансову установу, в якому будуть отримувати пенсію, або будуть переведені державою автоматично. Це, однак, створює деякі незручності для певних категорій одержувачів пенсій, на які в уряді, на щастя, знайшли рішення. Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, передає інформаційний портал "finance.ua".

Так, незважаючи на те, що переведення пенсіонерів на банківське обслуговування знімає значну частину навантаження з відділень Пошти, створюється проблема, при якій літні жителі важкодоступних населених пунктів, в яких немає відділень банків, просто не можуть отримувати свої пенсії. Проте, рішення вже знайдено.

Шмигаль розповів, що цього року поштовий оператор "Укрпошта" закупив усі необхідні автомобілі та закінчує підготовку до реалізації мобільних відділень. Коли вони запрацюють, понад півтисячі автомобілів, крім доставки документів і поштових відправлень везтимуть ще й пенсії.

Суть в тому, що в Україні існує велика кількість міст та інших населених пунктів, густота населення в яких не дозволяє там відкрити банківське відділення і, відповідно, банкомат. Пенсіонерам в таких населених пунктах буде доставлятися поштою, як і раніше. Шмигаль додав, що в тому, що деякі пенсіонери продовжать отримувати пенсії поштою ніяких загроз або кризи немає.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що Шмигаль ошелешив українців заявою щодо коронавірусу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Кабінеті Міністрів почалися масштабні скорочення. Кого звільнили.

Також "Hyser" писав, що в уряді заговорили про те, щоб підвищити окремі податки.