У МВС заявили, що "листи щастя" будуть надсилати не всім водіям

В Україні частково відмовляться від розсилки так званих "листів щастя". Торкнеться нововведення тільки тих водіїв, які відразу оплачують штраф, ще до отримання постанови поштою. Таку заяву зробив глава Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков в ході форуму "Україна 30".
Міністр заявив, що близько 90% водіїв, дізнавшись про отримання штрафу відразу оплачують його в чат-боті МВС або в Електронному кабінеті водія. У той же час держава витрачає кошти на те, щоб відправити постанову про штраф порушнику, який за фактом вже все сплатив.
Як результат даремно витрачені нерви водіїв, так як деякі можуть заплутатися і оплатити той же штраф ще раз, оскільки в постанові не вказується, що штраф був оплачений. Також в "мінусі" і держава, оскільки витрачає на розсилку по суті не потрібних постанов.
У МВС пропонують відзначити розсилку "листів щастя", якщо людина дізнавшись про порушення, відразу оплатив штраф. Надсилати постанови будуть тим водіям, які протягом 10 днів не сплатили штраф. За словами Арсена Авакова такий крок дозволить скоротити державні витрати на 6 мільйонів гривень щомісяця.
Варто нагадати, що в Україні набув чинності закон, який передбачає істотне зниження штрафів за нерозмитнений автомобіль. Так, якщо водій не встиг розмитнити свій транспортний засіб, то доведеться заплатити штраф у розмірі 8,5 тисячі гривень, замість встановлених раніше 170 тисяч гривень. Після сплати штрафу власник може вивезти транспортний засіб закордон або розмитнити його в Україні.