Пенсійний фонд України відзвітував щодо виплат "карантинних" 8 тис.грн.

На відповідні витрати було передбачено 1,4 млрд грн, але згідно із заявою ПФУ, бюджет на ці цілі був практично вичерпаний. Варто зазначити, що згадана сума в якості допомоги від держави призначається фізичним особам-підприємцям і найманим працівникам в "червоних" карантинних зонах. Про це пише "UBR.ua".

українців вже попередили, що карантинних грошей не буде, фото: РБк-Україна

Кошти на це все до ПФУ надходять від Міністерства соціальної політики, яке власне і формує списки на виплату допомоги на підставі поданих заяв. У свою чергу вже Пенсійний фонд України здійснює перерахування коштів на зазначені виплати.

Заявки на отримання 8 тис. грн почали приймати 19 квітня. В результаті вже станом на 14 травня свої виплати у вигляді одноразової допомоги отримали 125 тис.найманих працівників і підприємців, діяльність яких була припинена через посилення карантину в "червоних" зонах.

у бюджеті Фонду на відповідні витрати передбачено 1,4 млрд грн, фото: Мінфін

Також крім цього днями прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що держава виплатила людям і бізнесу понад 1 млрд грн.

До всього іншого, понад 15 тисяч бізнесменів скористалися програмою пільгових кредитів "5-7-9", а загальний обсяг виданих позик склав понад 40 млрд грн. Це вперше МСБ отримав доступ до такого дешевого ресурсу для підтримки та розвитку власної справи.

Раніше "Hyser" писав про те, що підприємців сповістили про додаткові виплати.

Також наш портал повідомляв, що глава МОЗ Максим Степанов назвав умову скасування карантину в Україні.

Нагадуємо, що експерти спрогнозували підвищення середньої заробітної плати в Україні до кінця 2021 року майже на 4 тисячі гривень.