Одержувачів субсидії попередили про деякі нововведення.

Річ у тому, що Міністерство соціальної політики України запропонувало новий проект постанови Кабінету міністрів, що передбачає низку змін до порядку призначення субсидій. Зокрема, згаданий документ для ознайомлення виставили на сайті Федерації профспілок України (ФПУ).

Стало відомо, що дозволять одержувачам субсидій, фото: Європейська правда

Даний проект містить нові форми заяви та декларації на житлові субсидії. Так, наприклад, хочуть почати надавати субсидію тим, у кого є депозит у банку на суму до 100 тисяч гривень. На цей час ця сума обмежена 25-кратним розміром прожиткового мінімуму для працездатних осіб (54,725 тисяч гривень).

Також на субсидію можуть розраховувати ті, у яких друге житло вписане на правах спільної сумісної або часткової власності і розташоване в сільській місцевості. Крім того, варто ознайомитися з вищезазначеними новими формами заяви та деклараціями, які потрібно буде подати при оформленні субсидій.

До слова, ці всі зміни будуть тільки розглядатися, а ось деякі нововведення щодо субсидій вже вступили в дію. Так, з 1 травня влада має право позбавляти субсидій у разі наявності депозитів у банках, купівлі валюти та інших покупок на 50 тисяч гривень.

Разом з тим оформити субсидії на наступний опалювальний сезон можна вже зараз, оскільки потрібно встигнути до його початку. Все що необхідно зробити, так це подати нову заяву і декларацію у відповідні відомості.

Раніше "Hyser" писав про те, що стало відомо, хто заощадить 70% завдяки новому тарифу на газ.

Також наш портал повідомляв, що екс-міністр розповів, як уникнути проблем з оформленням субсидій.

Нагадуємо, що експерти спрогнозували підвищення середньої заробітної плати в Україні до кінця 2021 року майже на 4 тисячі гривень.