У вівторок, 18 травня, погода продовжить "вередувати". Рятувальники та синоптики попереджають про небезпечні метеорологічні явища.

Про це повідомляє пресцентр Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) посилаючись на дані Укргідрометцентру.

У повідомленні рятувальників наголошується, що в більшості регіонах України очікуються град, грози та шквали. Сприятлива погода буде лише в північних областях.

"18 травня в Україні грози, вдень, крім північних областей, місцями град і шквали 15-20 м/с (I рівень небезпеки, жовтий)", — йдеться в повідомленні.

У західних регіонах прогнозуються зливи з випаданням близько 22 мм опадів протягом доби, під час сильного дощу можливе зниження видимості.

В прогнозі українського гідрометцентру, у вівторок, 18 травня, дощі з грозами будуть по всій Україні.

На заході країни температура повітря буде в межах +14... +19 градусів. У південних регіонах стовпчики термометрів покажуть +19... +21 градусів.

У центральних областях до +20 градусів. А в північних і східних регіонах від +20 до +24 градусів.

Прогноз погоди 18 травня. Скріншот з Укргідрометцентру

У середу, 19 травня, синоптики також прогнозують негоду, як і 20 травня. Ближче до п'ятниці опадів стане менше, погода налагодиться.

Прогноз погоди 19 травня. Скріншот з Укргідрометцентру

Як повідомляє український синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в Facebook, 18 травня, в Україну знову прийде циклон.

"А оскільки у нас весна і травень, то буде гриміти та лити як у травні. Тобто, 18-го травня очікуються короткочасні дощі з грозами, а при грозах може рвонути сильніше вітер. Дощі завтра в Україні — всюди", — розповіла фахівець.

Синоптик зазначила, що в Києві вівторок буде дощовим і грозовим.

Раніше "Нyser" писав про те, що фахівці прогнозують, що у 2021 році одні регіони України чекають сильні посухи, а інші – страшні потопи.

Також наш портал повідомляв, синоптики здивували прогнозом погоди на літо.

Нагадуємо, синоптики попереджають про сильні нічні заморозки в Україні.