В Україні сьогодні очікується суттєве похолодання.

Зокрема, у вівторок, 18 травня, на всій території України, за винятком Запоріжжя, спостерігатимуться дощі та грози. Це спричинить за собою зниження температури повітря на кілька градусів, яка сьогодні становитиме від +15° до +23°. Про це свідчать дані Укргідрометцентру.


Так що сьогодні варто бути готовими до мінливої хмарності і короткочасних дощів, гроз. Варто відзначити, що вдень, крім північних областей, місцями спостерігатиметься ще й град, що буде супроводжуватись сильними шквалами вітру 15-20 м/с. До слова, на решті частини країни вітер буде південний, південно-східний, 7-12 м/с.

При цьому термометри покажуть вдень 16-21°, у східних областях 20-25°, на Закарпатті та Прикарпатті 12-17°. До речі, згідно з прогнозом синоптиків, найхолодніше буде в Чернівцях, де очікується злива і температура повітря вдень в межах +15°.


До всього іншого синоптики попередили і киян про негоду, яка буде проявлятися у вигляді короткочасного дощу, грози. Вітер пануватиме південний, південно-східний, 7-12 м/с, хоча температура повітря вдень триматиметься на рівні 18-20°.

До слова, вчора, 17 травня в Мелітополі та Запорізькій області випав град розміром з вареник. Також всю ніч спостерігалась сильна злива, яка супроводжувалась сильним вітром і громом, окрім граду. Судячи з усього, навіть в останній місяць весни погода продовжує випробовувати українців на міцність.

Раніше "Hyser" писав про те, що синоптики попереджають про сильні нічні заморозки.

Також наш портал повідомляв, що синоптики розповіли про погоду до кінця місяця.

Нагадуємо, що синоптики озвучили прогноз погоди на вихідні, пообіцявши сильну спеку.