У понеділок, 17 травня, в Україні розпочався прийом заявок на пільгову іпотеку для переселенців. Її фінансуванням зайнявся німецький банк KfW. Заявку можна подати кількома способами. Українцям розповіли, як і хто може це зробити.

Інформація про це з'явилася на офіційному порталі Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Зазначається, що заявки від громадян, які є переселенцями, приймає Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву.

Є кілька способів подати заявку:

- особисто звернутися до регіонального управління Фонду;

- в електронній формі через портал "Дія".

Щоб подати заяву особисто, громадянину необхідно буде заповнити відповідну форму в письмовому вигляді та звернутися з нею в регіональне управління або іпотечний центр Фонду.

Важливо: якщо переселенець на 17 травня зареєстрований в якості кандидата для отримання державної іпотеки під 3% (Реєстр 980) він автоматично вноситься в новий реєстр і братиме участь в лотереї на іпотеку від німецького банку.

Водночас, якщо переселенець з якихось причин не бажає включати себе в новий реєстр, то відповідну заяву потрібно подати до 17 червня 2021 року.

Подати заяву через портал "Дія" ще простіше: необхідно зареєструватися (якщо громадянин цього не зробив раніше) або зайти на свій аккаунт (якщо він вже створений).

Далі в списку послуг потрібно знайти пункт "Заява про намір отримати кредит для ВПО". На порталі запропонують внести інформацію про членів сім'ї, зокрема, вказати ІПН та номери довідок переселенців. Також необхідно вибрати регіон, в якому будуть отримувати іпотеку.

Відзначимо, KfW (Kreditanstalt für Wiederaufbau - Кредитна установа для відновлення) - німецький державний банк розвиток зі штаб-квартирою у Франкфурті-на-Майні. Заснований у 1948 році, банк на сьогодні є третім за величиною активів банк ФРН, а також є одним з провідних банків розвитку в світі.

Раніше "Нyser" писав про те, що українців змусять платити податки за свої квартири.

Також наш портал повідомляв, у Конча-Заспі почалося масштабне виселення чиновників з державних особняків.

Нагадуємо, у Києві різко подорожчали квартири на вторинному ринку.