Українці все більше розчаровані в чинній владі. Президент України Володимир Зеленський, Кабінет міністрів і Верховна Рада стрімко втрачають довіру до своєї діяльності.

Про це свідчать результати опитування Соціологічної групи "Рейтинг", який був проведений з 13 по 21 березня за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Так якщо ще минулої осені (вересень 2020 рік) главу держави Володимира Зеленського підтримували 49% громадян, то вже в березні 2021 року, згідно з опитуванням, діяльність гаранта схвалили всього 38% українців.

Варто відзначити, що в червні 2019 року більш ніж половина жителів України, а саме 67%, підтримували Володимира Зеленського.

Падіння рейтингу спостерігається не тільки у глави країни. Довіру до себе втратив і Кабінет міністрів. Їх підтримує всього 16% українських громадян, тоді як у вересні таких було 27%.

Рейтинг Верховної Ради також не можна назвати високим, 8% громадян розчарувалися в діяльності ВРУ. Так у вересні 2020 року нардепів підтримували 22% громадян, а в березні 2021 року - 14%.

Додамо, опитування було виконано на замовлення Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту. Його проводили по всій Україні (крім окупованих територій Криму і Донбасу) в період з 13 по 21 березня 2021 року.

Методологія ґрунтувалася на особистих інтерв'ю за місцем проживання респондентів із загальним обсягом вибірки 2400 жителів у віці 18 років і старше. Межа похибки при 95-відсотковому рівні довіри не перевищує 2%.

Раніше "Нyser" писав про те, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль анонсував звільнення в Кабміні.

Також наш портал повідомляв, в офісі президента розповіли про головну мету зустрічі Зеленського з Путіним.

Нагадуємо, у "Європейській солідарності" закликали Зеленського покинути резиденцію в Конча-Заспі.