У додатку "Дія"запрацювали нові корисні послуги, які торкнуться різних сфер. Тепер для надання державних послуг від громадян України не будуть потрібні папірці та довідки.

Про новинки розповіли в пресслужбі Офісу президента.

Так зазначається, що на порталі запрацювали нові послуги у сфері будівництва, зокрема, декларація про готовність об'єкта до експлуатації, дозвіл на виконання будівельних робіт, сертифікат про прийняття об'єкта в експлуатацію, видача будівельного паспорта забудови земельної ділянки.

Крім цього, на порталі запрацювала послуга оплата адміністративного збору. За словами віцепрем'єр-міністра – міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, дана послуга запускається як пілотний проєкт У Рівному, Хмельницькому та Одесі, а надалі діятиме на всій території країни.

Крім того, на "Дія" запускається можливість подачі заявок на отримання пільгового кредиту для внутрішньо переміщених осіб, який видається на 20 років під 3% річних.

Також для жителів тимчасово окупованих територій буде доступна комплексна послуга "єМалятко". Таким чином через "Укрпошту" батьки зможуть отримати оригінал паперового свідоцтва про народження дитини після його замовлення онлайн. Ще в "Дії" можна змінити місце реєстрації.

У додатку запускається послуга реєстрації прав на нерухоме майно. Відзначається, що на цей час вона реалізується в пілотному режимі в Харкові, після чого буде розгорнута на всю країну.

В уряді також зазначили, що вважають революційною можливість автоматичної реєстрації ФОП в Україні. І стартує комплекс податкових послуг щодо сплати єдиного податку та єдиного соціального внеску для ФОП І-ІІІ груп.

Як заявив Михайло Федоров, в Україні планують оцифрувати всі державні послуги, охопити 95% населення доступом до якісного Інтернету, навчити шість мільйонів українців базової цифрової грамотності та втричі збільшити обсяг надходжень в IT-галузь. Все це хочуть реалізувати до 2024 року.

"Більше одного мільйона українців цього року отримають доступ до фіксованого оптичного Інтернету. Це тисячі об'єктів соціальної інфраструктури - школи, лікарні", – підкреслив чиновник.

Він додав, що завдяки додатку "Дія" понад 800 тисяч підприємців змогли оформити матеріальну допомогу під час карантинних обмежень.

Раніше "Нyser" писав про те, що в Україні може з'явитися так званий covid-паспорт.

Також наш портал повідомляв, Пенсійний фонд України відзвітував щодо виплат "карантинних" 8 тис.грн.

Нагадуємо, 17 травня в Україні розпочався прийом заявок на пільгову іпотеку для переселенців.