На Запорізькому автозаводі показали процес складання машин і розповіли про плани на майбутнє

У вересні минулого року, після того, як Запорізький автомобілебудівний завод протягом двох років стояв без діла, підприємство відновило складання легкових машин. Для здійснення складання сучасних легковиків Заз пройшов через модернізацію, що відповідає вимогам альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi. Офіційний портал Запорізької обласної державної адміністрації відзвітував про те, в якому стані підприємство перебуває зараз.

Так, Заз відвідали голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Стара та його заступник Едуард Брутман. У цього візиту є фотозвіт, на якому показано, як на ЗАЗі випускають Легкові автомобілі марок Renault і Lada. Примітно, що це взагалі перший раз, коли підприємство показало процес складання своїх машин з осені минулого року.

зібрані на ЗАЗ машини. Фото: Запорізька облдержадміністрація

Нагадаємо, що на сьогоднішній момент в Запоріжжі локалізована великовузлова збірка російських автомобілів бренду Lada, а також купе-кросовера Renault Arkana, який дебютував також на російському ринку. З РФ в Україну надходять машинокомплекти, з яких, крім "аркани", українські робітники збирають такі автомобілі як Lada Largus, Lada Vesta, Vesta SW, а також Lada XRAY.

Більш того, на запорізькому заводі вже є плани з виробництва нових моделей. Так, глава підприємства заявив, що вже запланований випуск машин-трансформерів, які будуть використовуватися в якості мобільних центр для надання адміністративних і медичних послуг. Правда, на основі якої моделі будуть робитися ці машини, глава заводу уточнювати не став.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у Білорусі автолюбителі виявили раритетний"Москвич".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що автолюбителів попередили про новацію щодо штрафів на українських дорогах.

Також "Hyser" писав, що в Україні на продаж виставили незвичайний рожевий"Запорожець".