В Україні одна з найпопулярніших країн для відпочинку, після Туреччини, залишається Єгипет. Як і в більшості курортів, там готуються до нового туристичного сезону. Тим, хто бажає відпочити в країні пірамід, розповіли, які карантинні обмеження і правила будуть діяти для туристів.

Важливі деталі й нюанси озвучив голова єгипетського управління з просування туризму Ахмед Юсуф в коментарі виданню Obozrevatel.

Відзначається, якщо турист захворіє коронавірусом, то в Єгипті йому нададуть безкоштовне лікування і покриття додаткових витрат. Однак, гостям країни обіцяють, буде вжито чимало заходів, щоб мінімізувати ризик зараження COVID-19.

Так весь персонал буде вакцинований. Поки щеплення роблять на добровільній основі. Але надалі для людей цієї сфери вакцинація від коронавірусу буде обов'язковою умовою для отримання роботи.

Які правила та обмеження діятимуть для туристів

Скасовувати обов'язкове проходження ПЛР-тестування уряд Єгипту не планує. Тест вважається дійсним протягом 72 годин.

До слова, процедуру можна зробити на місці в аеропортах Шарм-ель-Шейха і Хургади. Послуга коштує 30 доларів. Правда, в такому випадку доведеться провести добу в номері готелю, чекаючи результату.

Також зараз вирішують питання з пропуском тих, хто вже вакцинувався від інфекції (поки навіть ті, хто отримав дві дози вакцини, повинні показувати результати ПЛР-тесту).

Для туристів не буде обмежень в екскурсіях, всі туристичні активності будуть працювати у звичайному режимі.

Практично всі готелі забезпечують своїх гостей масками та антисептиками.

Маску в Єгипті туристи зобов'язані носити:

- в ліфті;

- у магазинах;

- на екскурсіях і сафарі;

- на всіх видах транспорту, включаючи візки для гольфу, машини, таксі, автобуси, човни.

У кожному готелі є лікар, тому при необхідності кожен турист може до нього звернутися. При підозрі на коронавірус, безкоштовно зроблять тест. У разі позитивного результату, лікування нададуть безкоштовно. Всі додаткові витрати на перебування в Єгипті також будуть відшкодовані.

Раніше "Нyser" писав про те, що українські туроператори озвучили "чорний список" країн для відпочинку.

Також наш портал повідомляв, озвучено список країн, де чекають українських туристів.

Нагадуємо, українцям підказали, як дешево відпочити на райських островах.