У "Слузі народу" розповіли, хто обійме посаду голови Міністерства охорони здоров'я замість Максима Степанова

14 травня до Верховної Ради було подано подання про відставку Максима Степанова. Кількома днями пізніше в "слузі народу" визначилися з новою кандидатурою на пост міністра охорони здоров'я. Хто займе крісло Степанова, розповів Давид Арахамія. Про це інформує interfax.
Так, за словами Арахамії посаду глави Міністерства охорони здоров'я займе чинний головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко. Крім Максима Степанова були звільнені й інші чиновники: міністр економіки Ігор Петрашко і глава Мінінфраструктури Владислав Криклій. У "слузі народу" зазначили, що їм також вже знайшли заміну. Новим міністром інфраструктури стане Олександр Кубраков, а Міністерство економіки очолить Олексій Любченко.
За словами Арахамії глава МОЗ Максим Степанов добровільно не йде з посади, тому для його звільнення буде проведена окрема процедура і вже орієнтовно в четвер, 20 травня всі три нових міністри приступлять до виконання своїх зобов'язань.
Напередодні глава уряду Денис Шмигаль заявив, що головною причиною відправки Максима Степанова у відставку стали занадто повільні темпи вакцинації українців проти коронавірусної інфекції.
Також напередодні стало відомо, що глава держави Володимир Зеленський скликає Верховну Раду на позачергове засідання, яке пройде в четвер, 20 травня. За попередньою інформацією на порядку денному буде отримання траншу від МВФ і допомоги від ЄС.