Експерти звертають увагу на суттєве подорожчання ще одного популярного продукту

Останнім часом українці часто спостерігають, як ціни на практично будь-які категорії продовольчих продуктів сильно ростуть в ціні. Як з'ясувалося, в їх число входять і крупи, які з минулого року виросли в ціні на 14 відсотків. Про це розповіли в ефірі програми "Сніданок з 1+1"посилаючись на дані Державної служби статистики.

Повідомляється, що вартість гречки і рису зросла на 14 відсотків. Одночасно з тим, єдина крупа, яка подешевшала, а не подорожчала — пшоно, вартість якого знизилася на 16 відсотків, так що тепер кілограм цієї крупи коштує близько 18 гривень. Крім подорожчання круп, експерти звертають увагу на те, що збільшиться в ціні і чорний чай.

Основною причиною цьому є катастрофічна ситуація з пандемією коронавірусу в Індії, де, за інформацією іноземних видань, масове поширення китайської інфекції зафіксовано на 90 плантаціях.

У зв'язку з цим керівники виробництв б'ють на сполох і заявляють, що якщо уряд не знайде спосіб впоратися зі спалахом пандемії, то на чайних полях через хворобу буде просто нікому працювати.

Важливим моментом є те, що Індія — найбільший постачальник чаю в світі, більшу частину вирощеного чаю відправляють на експорт. Крім того, в Індії ж вирощують і найкращі сорти напою. Одночасно з незручностями, які доставляє пандемія, в Індії встановилася посушлива погода, яка також негативно впливає на урожай чаю.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українцям розповіли, які 4 супи покращують травлення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українців попередили про те, що деякі популярні продукти можуть просто зникнути з магазинів.

Також "Hyser" писав, що експерти заявляють, що незабаром підвищиться як Комуналка, так і вартість продуктів.