Озвучено зарплати українських заробітчан у Польщі

Багатьох українців не влаштовує той рівень заробітної плати, який їм пропонується в Україні. Тому все більше громадян виїжджає закордон, де оплата праці більш приваблива. Лідером з працевлаштування українців є сусідня Польща, яка робить багато зусиль для залучення нової робочої сили та створення комфортних умов праці. Про це розповіла директор департаменту рекрутації компанії з міжнародного працевлаштування Gremi Personal (Польща) Анна Джоболда виданню "Українські Новини".
Польща не тільки не закрила в'їзд для українських заробітчан на період пандемії коронавірусу, але і у 2021 році підвищила зарплати. В середньому працівники отримують на 300 злотих на місяць більше. Українські заробітчани, які працюють на виробництві, отримують від 2,5 до 4 тисяч злотих, що 18,5-30 тисяч у Гривнях. Сума залежить від тривалості зміни (можна працювати 8 або 12 годин). На логістичних складах і підприємствах харчової промисловості оклад аналогічний.
Особливо в Польщі цінуються висококваліфіковані працівники, зокрема зварювальники або електрики. Зарплати в таких співробітників природно більше від 3,5 до 4,5 тисячі злотих на місяць, що близько 26-33 тисяч гривень.
На виробництві навіть під час пандемії зберігається попит на робочу силу, тому більшість українців працюють там. До початку пандемії і карантину українці працювали в кафе, готелях, ресторанах, проте через введення обмежень багато були змушені перейти на іншу роботу. Однак з послабленням карантинних обмежень ці галузі почали відновлюватися і попит на робочу силу знову зростає.