Померла відома російська письменниця Катерина Вільмонт

Неділя, 16 травня для багатьох став днем жалоби, пішла з життя відома російська письменниця Катерина Вільмонт, твори якої читали мільйони. Про це інформує Видавництво АСТ в Facebook.

У видавництві зазначили, що співпрацювали з Катериною Вільмонт більше двадцяти років і цей період був щасливим і яскравим.

"Ми знали Катерину Миколаївну як самого доброго, розумного і люблячого життя людини, і щасливі, що нам випала честь і радість працювати разом", - йдеться в повідомленні.

При цьому причина смерті, дата і місце похорону замовчуються.

Письменниця з'явилася на світ у повоєнні роки (1946 рік). Її батьками були перекладачі Микола Вільмонт і Наталія Ман. Спочатку Катерина Вільмонт планувала піти по стопах батьків і стати перекладачкою, проте незабаром вона вирішила присвятити життя літературі. Письменниця без сумнівів володіла неймовірним талантом, оскільки її книги читали по всій території країн СНД.

Варто відзначити, що Катерина Вільмонт була в числі кращих дитячих авторів не тільки в Росії, але і в Україні. Вона писала детективні та пригодницькі книги, які виходять у серії "Дитячий детектив".

Для шанувальників відхід письменниці став справжнім потрясінням. Користувачі Мережі принесли співчуття рідним і близьких і подякували письменниці за її праці.

"Дуже шкода. Пам'ятаю, в дитинстві дуже любила її книгу "Секрет викраденої дискети", "світла пам'ять. Царство Небесне. З яким інтересом я читала її чудові твори) світлі, спокійні, іронічні....", "Співчуття рідним і близьким - чудова письменниця, яка зуміла зодягнути мудрі думки в просту форму. Світла пам'ять", "У дитинстві хотіла поміняти ім'я на Матильду детективи про Квартет найулюбленіші. Спасибі за прекрасні детективи для дітей", "Ой, як шкода! Світла пам'ять", - написали в коментарях.

Коментар. Фото: скріншот facebook
Коментар. Фото: скріншот facebook

Коментар. Фото: скріншот facebook
Коментар. Фото: скріншот facebook

Раніше портал Hyser повідомляв, що зупинилося серце відомого українського артиста.

Також наш портал інформував, що пішов з життя всесвітньо відомий композитор.

Нагадаємо, що не стало легендарного Чемпіона.