В Україні став доступний новий вид воєнної служба.

Варто відзначити, що мається на увазі заклик осіб з-поміж резервістів в особливий період. Відповідною інформацією з цього приводу поділився начальник відділу служби у військовому резерві мобілізаційного управління Головного управління персоналу Генерального штабу Збройних Сил України полковник Олександр Архипов, пише "Я і Закон".


В Україні почали впроваджувати службу у військовому резерві в Збройних Силах України ще в 2006 році. Тоді цей процес вдалося запустити за допомогою представників багатьох провідних країн світу, таких як Франція, Німеччина, Естонія та інших.

До початку прояву російської агресії, служба у військовому резерві в ЗСУ проводилася виключно на добровільних засадах, а тому кількість таких резервістів, як і обсяги їх підготовки були незначними. Конфліктна ситуація на Донбасі змусила закликати резервістів у бойові військові частини на навчальні збори.


Разом з тим уряд усвідомив, що потрібно кардинально змінювати підходи до служби у військовому резерві. Тим більше, що готовність в будь-який момент при необхідності захистити Батьківщину резервісти вкотре вже підтвердили під час дії правового режиму воєнного стану в грудні 2018 року.

Після цього влада навіть вирішила щорічно, 18 травня в Україні відзначати професійне свято резервістів, тобто тих громадян, які сумлінно виконали свій конституційний обов'язок.

Раніше "Hyser" писав про те, що генерал розповів про збройні маневри Росії на Донбасі.

Також наш портал повідомляв, що головнокомандувач ЗСУ розповів, що буде в разі загострення ситуації на Донбасі.

Нагадуємо, що українські герої зв'язали одного з ватажків "ДНР".