У Міністерстві оборони заявили про нове обладнання, яке може з'явитися в Україні

Останні дні весь світ спостерігає за розвитком конфлікту між Ізраїлем і угрупованням ХАМАС, в якому чималу ефективність показала система протиракетної оборони "Залізний купол". Глава Міністерства оборони України Андрій Таран заявив про те, що у відомстві розглядають можливість покупки аналогічної системи про. Про це повідомляє iнформаційний портал "Укрінформ".

За словами Тарана, недавні події в Ізраїлі наочно демонструють, наскільки державі потрібен захист від ракетних атак. Купівля аналога "залізного купола" стане черговим кроком на шляху до створення повноцінної ПРО в Україні.

Міністр звернув увагу на те, що незважаючи на те, що "Залізний купол" — одна з кращих систем протиракетної оборони, на неї одну не можна сподіватися, вона повинна бути тільки однією зі складових протиракетної оборони. Рухатися в цьому напрямку Міністерство оборони України почало з минулого року.

Нагадаємо, наприкінці минулого місяця, в Херсонській області на спеціальному бойовому полігоні пройшли навчання екіпажі тактичних ракетних комплексів "Точка-У". В рамках навчань екіпажі досягли точки бойового застосування і здійснили топографічну прив'язку перед стартом умовних пусків по місцях завантаження на судна морського десанту умовного противника, а також по тактичному десанту на вертольотах.

В рамках тренування батарея за сигналом швидко перемістилися, зайняли позиції і розвернулися, після чого оператори ракетних комплексів відпрацювали точне наведення на цілі.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що противник почав використовувати нове озброєння для обстрілу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кравчук назвав важливу умову встановлення нормальних відносин між Україною і Росією.

Також "Hyser" писав, що експерти розповіли, що задумав Володимир Путін.