Українцям розповіли, що робити в разі несанкціонованого входу в " Приват24"

"ПриватБанк"- один з найбільших банків України, відповідно, і його онлайн-банкінг "Приват24" відомий великій кількості українців. Це зручний у використанні додаток, який нерідко дозволяє позбутися від необхідності відвідувати банківське відділення. Проте, "Приват24", як і будь-який додаток, певною мірою вразливе для шахраїв і хакерів, що небезпечно, оскільки, отримавши доступ до аккаунту в розташуванні зловмисника виявляються всі засоби жертви. Інформаційний портал "ITech"розповів, що робити, якщо вам прийшло повідомлення про несанкціонований вхід.

Так, в певний момент на телефон може прийти повідомлення про те, що в онлайн-банкінг увійшли, проте ви впевнені, що крім вас ніхто доступу до аккаунті не має. В такому випадку необхідно увійти в додаток або в веб-версію банкінгу і перевірити, чи на місці ваші гроші.

Після цього необхідно поміняти пароль в "Приват24". Для того, щоб це зробити, потрібно вибрати вкладку "всі послуги", вибрати "налаштування" і в розділі "Безпека" натиснути на "Зміна пароля входу". Ввівши старий і новий пароль потрібно дочекатися смс-повідомлення з одноразовим кодом.

Якщо ж шахрай встиг зайти в аккаунт "Приват24", то необхідно в терміновому порядку звертатися в підтримку з проханням заблокувати рахунок і доступ до онлайн-банкінгу. Якщо доступу до Інтернету немає, то можна зателефонувати на гарячу лінію банку. Для цього вас можуть попросити підтвердити особу або прийти у відділення банку.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українці почали масово скаржитися на блокування рахунків ПриватБанком.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НБУ попередив українців про те, що ціни на продукти скоро зростуть.

Також "Hyser" писав, що у Нацбанку зробили заяву щодо продажу Приватбанку.