У неділю, 30 травня (День Києва), частина вулиць у центрі Києва буде закрита для руху транспорту. Причина – спортивний захід "Пробіг під каштанами".

Про це повідомила пресслужба Київської міської державної адміністрації (КМДА) на офіційному порталі.

Зазначається, що для проведення спортивної події було підписано відповідне розпорядження КМДА №1092.

"Пробіг під Каштанами" - це свого роду щорічна традиція міста. І це буде вже 28-й благодійний пробіг. Подія розпочнеться 30 травня о 7:00 і триватиме до 15:00.

За маршрутом даного заходу буде заборонено рух транспорту з 9:00 до 13:00.

Маршрут буде наступний: Майдан Незалежності - вулиця Хрещатик - вулиця Велика Васильківська - вулиця Саксаганського - вулиця Володимирська - вулиця Жилянська - вулиця Шота Руставелі - вулиця Велика Васильківська - вулиця Хрещатик - Майдан Незалежності.

У КМДА також зазначили, що на час проведення "Пробігу під каштанами" змінить маршрути наземний пасажирський транспорт, що курсує цими вулицями, про що обіцяють повідомити додатково пізніше.

Ближче до свята, у Київській міській державній адміністрації повідомлять про офіційне святкування Дня Києва згідно з карантинними обмеженнями.

Підкреслюється, що формат заходів на День Києва - 2021 буде повністю адаптований до карантинних вимог.

Для всіх учасників пробігу обов'язковим є правильно надіта маска, рекомендується мати з собою окуляри, інші засоби індивідуального захисту. Відстань між учасниками 1,5 метра.

Додамо, щорічно благодійний пробіг нагадує про таку серйозну проблему як вроджена вада серця, а також шукає можливості її вирішення.

На жаль, цього року через пандемію на старт не вийде "Команда здійсненої мрії" - команда дітей, які отримали в Центрі дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України другий шанс на життя.

Раніше "Нyser" писав про те, що в Україні хочуть скасувати пільговий проїзд у громадському транспорті.

Також наш портал повідомляв, у київському метро дозволили безкоштовно перевозити велосипеди.

Нагадуємо, у Кабінеті Міністрів вирішили вдосконалити правила паркування.