Сьогодні в Білорусі сталася трагедія - в Барановичах розбився військовий літак. Інцидент стався в приватному секторі Східного мікрорайону. Дивом вдалося уникнути великої кількості жертв.

Як повідомили в Міноборони країни, авіакатастрофу зазнав військовий літак Як-130, приписаний до Лідської штурмової авіабази.

Повідомляється, що під час виконання тренувального польоту на борту повітряного судна виявили технічну несправність. Пілоти намагалися уникнути великих жертв, тому постаралися відвести машину від житлових будинків. Це їм практично вдалося. На жаль, екіпаж, хоча і катапультувався, але не вижив.

Відзначимо, в Барановичах знаходиться Військовий аеродром, на якому базується 61-а винищувальна Авіабаза військово-повітряних сил Білорусі.

На місці події працювали бригади рятувальників, пожежних та інших екстрених служб.

Місце аварії літака оточили військові. На обгородженій території біля двоповерхових будинків проводяться експертизи та слідчі дії. Фахівцям належить визначити, чому літак впав.

До місця події виїхала комісія Міністерства оборони на чолі із заступником Міністра оборони Білорусі з озброєння. Розслідування інциденту взяв під особистий контроль президент Білорусі Олександр Лукашенко.

Місцеві жителі Барановичів прибули на місце катастрофи першими і зняли унікальні кадри. Вони відобразили роботу рятувальників, а також уламки літака, що зазнав аварії. У кадр також потрапив парашут від одного з льотчиків, який повис на житловому будинку.

Відомі й імена загиблих пілотів. Це командир ланки навчально-бойової ескадрильї 116-й шаб майор Андрій Володимирович Ничипорчик і льотчик ланки навчально-бойової ескадрильї на Як-130 116-й шаб лейтенант Микита Борисович Куканенко.

Раніше повідомлялося, що зазнав аварії вертоліт з рятувальниками на борту.

Hyser також писав, що Іран завершив слідство по літаку «МАУ», що впав, і назвав винного в трагедії.