У середу, 19 травня, не стало актриси і кінознавця Тетяни Проценко, яка зіграла Мальвіну в фільмі "Пригоди Буратіно" (1975 рік).

Про трагедію повідомив чоловік актриси Олексій Войтюк на особистій сторінці в Facebook.

Причиною смерті 53-річної актриси стала смертельна хвороба - у 2018 році в неї виявили рак. Жінка пережила складну операцію. Але через три роки підступна хвороба все ж повернулася і забрала життя Тетяни Проценко.

У актриси залишилися чоловік Олексій Войтюк (теж актор, відомий за фільмом "Після дощику в четвер", "Кошеня" і "Вогник-кресало") і діти Анна і Володимир. Дочка пішла по стопах мами й тата і стала театральною актрисою, а син відомий як актор дубляжу.

Дата і місце прощання з Тетяною Проценко поки невідомі.

Тетяна Проценко народилася 8 квітня 1968 року. Світ міг так і не дізнатися про неї, якби не випадкова випадковість.

На роль Мальвіни в картині "Пригоди Буратіно" Леоніда Нечаєва вона потрапила випадково - в поїзді її помітила асистент режисера і запросила на проби.

Вона виконала цю роль у сім років і була єдиною дитиною - актором, чия роль не була переозвучена. Про зйомки та про режисера Леоніда Нечаєва актриса завжди згадувала з теплотою.

Мальвіна стала єдиною і найяскравішою її роллю в ігровому кіно. Надалі Тетяна Проценко не стала пов'язувати долю з акторською діяльністю. Вона закінчила кінознавче відділення ВДІКу, працювала редактором, займалася комп'ютерним дизайном. Була членом Міжнародної федерації журналістів.

Крім цього, Проценко озвучила кілька ролей в чотирьох фільмах вже у 2000-2020-і роки.

Раніше "Нyser" писав про те, що на 76 році життя не стало найталановитішого режисера Миколи Малецького.

Також наш портал повідомляв, помер відомий актор Олександр Казиміров.

Нагадуємо, не стало легендарного телеведучого і кіноактора Олега Марусєва.