Ілля Ківа не раз потрапляв в незручні і навіть скандальні ситуації. Він є одним з найбільш одіозних нардепів нині діючої Верховної Ради. Зокрема, Ківа потрапив в об'єктиви камер журналістів, коли здійснював непристойні рухи рукою в області своїх геніталій. Що так розбурхало і порушило нардепа, залишилося за кадром.

Втім, сам Ілля не бачить у своїх діях нічого негожого. Він вважає, що подібні рухи здійснюють всі чоловіки протягом дня, особливо, якщо у них сидяча монотонна робота. Про це він заявив в інтерв'ю Євгену Салтану, коли став героєм програми Live studio на сьомому каналі. Ківа зазначив, що його поведінка була цілком логічною, а скандал розгорівся виключно тому, що за діяльністю депутатів у Раді безперервно стежать журналісти з камерами. Не було б журналістів - не було б проблем, - такий висновок напрошується зі слів нардепа.

Більш того, Ківа поставив в незручне становище і ведучого, поставивши йому провокаційне питання.

Частина великого інтерв'ю Ківи, в якій висвітлюється секс-скандал, у який потрапив народний депутат, була опублікована на YouTube-каналі Сергія Стерненка.

Нагадаємо, нещодавно Ківа потрапив у ще один скандал. Цього разу ситуація стосувалася не його сексуального життя, а освіти. Нардеп став кандидатом наук, захистивши свою наукову роботу за допомогою відеозв'язку.

До Верховної Ради полковник поліції і колишній АТОвець Ківа потрапив у 2019-му році від Партії «Опозиційна платформа «За життя».

Раніше повідомлялося, що іменем Іллі Ківи хочуть назвати центральний проспект у Києві.

Hyser також писав, що Ілля Кива посварився з журналістом у суді. У виразах нардеп не соромився.