У середу, 19 травня, в одне з міст Росії ніби прийшов апокаліпсис, небо раптово потемніло, люди в паніці не знали що робити.

Так в Астрахані пройшла потужна пилова буря. Пориви вітру сягали 20 м/с. відео страшної негоди публікували користувачі соцмереж.

Як заявляли очевидці, небо потемніло раптово, видимість на дорогах різко знизилася, та й пересуватися вулицею було не просто. Більшість людей розгубилися, не знаючи, куди ховатися і як діяти.

Примітно, що в прогнозі синоптиків на 19 травня нічого не говорилося про можливий удар стихії. За прогнозами очікувався дощ.

У соцмережах і месенджерах Астраханці пишуть, що таке явище бачать в місті перший раз в житті.

Особливо вражаюче виглядало просування бурі з висоти. На кадрах можна помітити, як місто накриває пилова хвиля, а потім морок розсіюється, і клуби пилу йдуть далі, ніби поглинаючи місто.

У мережі публікують відео потужної пилової бурі, яка "взяла в полон" місто:

Вже після появи в соцмережах вражаючих відео з Астрахані рятувальні служби вирішили попередити жителів.

Місцева служба МНС повідомила, що під час такої бурі вкрай небезпечно ховатися біля дерев, мостів, біля стін будівель, оскільки можливі обвал дерев, обрив ліній електропередачі та пошкодження транспортних засобів та дахів будівель.

За інформацією МНС, пилова буря прийшла з Калмикії та зараз прямує в бік Казахстану. Калмикію теж накрила буря. Також вона пройшла і в Дагестані.

Раніше "Нyser" писав про те, що у Червонограді зливи затопили вулиці та будинки.

Також наш портал повідомляв, на Мелітополь "накинулася" негода, випав град розміром з вареник.

Нагадуємо, через страшну негоду в понеділок, 17 травня, більшу частину вулиць Одеси затопило.