Міністерство соціальної політики заявило про те, що в липні українці побачать масштабне підвищення пенсій

Вже скоро, в липні поточного року відбудеться наступне планове підвищення пенсійних виплат для українців. У Міністерстві соціальної політики, представники якого виступили в телепрограмі "Сніданок з 1+1", заявляють про те, що пенсійні виплати з 1 липня підвищаться майже на половину — на 40 відсотків.

Водночас зазначається, що підвищення пенсій побачать далеко не всі одержувачі пенсій. Наприклад, надбавку в сто гривень отримають тільки ті пенсіонери, які минулого року не проходили індексацію виплат. У цю категорію пенсіонерів потрапляє близько півмільйона українців.

Міністр соціальної політики Марина Лазебна заявила, що коли проходив березневий перерахунок пенсій для 8 мільйона пенсіонерів, в Мінсоцполітики з'ясували, що близько половини мільйона пенсіонерів індексацію не пройшли, тому вони отримають щомісячну доплату в 100 гривень.

В уряді також планують цього літа підвищити мінімальну пенсію інвалідам першої групи до 2 тисяч гривень. Ліквідатори ЧАЕС, які заробили інвалідність, і зовсім отримають надбавку в 40 відсотків до своїх виплат.

Нагадаємо раніше повідомлялося, що державний додаток "дія", який деякий час працює в Україні, постійно доопрацьовується, і в даний момент розробники хочуть зробити його більш корисним і зручним у використанні для літніх українців, зокрема, додавши послугу "пенсія онлайн".

У Міністерстві цифрової трансформації хочуть залучити до використання державного додатку максимальну кількість українців. Для того, щоб старше покоління могло нормально користуватися функціоналом програми, був створений спеціальний проект "Цифрова освіта", на якому надається Базова Цифрова грамотність.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українцям розповіли про нові корисні послуги, доступні в додатку"дія".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що стало відомо, як зміняться виплати працюючих пенсіонерів в Україні.

Також "Hyser" писав, що українських пенсіонерів попередили про те, що вони можуть позбутися своїх пенсій і розповіли, що потрібно робити, щоб цього не сталося.