Прем'єр-міністр Шмигаль розповів, що тепер субсидії отримати буде простіше

В українському уряді прийняли рішення про спрощення процедури отримання житлових субсидія, так що з травня в Україні діють нові правила щодо отримання допомоги. Про це повідомляє iнформаційний портал "Радіо Свобода"з посиланням на заяву прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля у своєму Telegram.

Прем'єр розповів, що в Кабінеті Міністрів уважно аналізували ситуацію, після чого внесли деякі правки в правила призначення субсидії. Введені урядом зміни дозволять перепризначати субсидію без необхідності подавати нову заявку, якщо не брати до уваги деякі винятки.

При цьому Шмигаль заявив, що верифікація субсидій триває, оскільки це справедливо і правильно, якщо отримувати їх будуть громадяни, які дійсно їх потребують. Зміни торкнуться і наявності у претендує на допомогу декількох жител. Наприклад, якщо за субсидією звернеться людина, у якої у власності знаходиться три або чотири квартири в столиці, то йому відмовлять. Якщо ж в наявності є квартира в місті і будинок в селі, то субсидію, швидше за все, призначать.

Крім того, тепер, справи про призначення субсидій в окремих випадках будуть розглядатися не кількома спеціальними комісіями, як раніше, а в органах соціального захисту населення, що прискорить розгляд заявок в три рази. Незважаючи на існування кількох комісій, на ділі вони розглядали одні й ті ж випадки, а необхідність обміну інформацією між відомствами тільки сповільнювала процес розгляду заявок.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що стало відомо, хто з українців зможе заощадити на газі 70%.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Нафтогазі зробили попередження про те, що Україну можуть захлеснути тарифні бунти.

Також "Hyser" писав, що українцям розповіли про альтернативні способи забезпечити старість.