У четвер, 20 травня, в аеропорту "Одеса" сталася НП — рейс МАУ Стамбул - Бориспіль здійснив аварійну посадку. Наш портал зібрав всю інформацію, яка відома на цей момент.

Так за даними місцевого видання "Думская", яке посилається на коментар пресслужби авіакомпанії, екіпаж Boeing 737 з реєстраційним номером UR-PSM о 15:45 пустив в дію аварійну сигналізацію автовідповідача з кодом 7700 - він застосовується при аварії або іншої позаштатної ситуації на борту.

У пресслужбі авіакомпанії відзначили, що посадка була здійснена з технічних причин. Але уточнювати не стали.

Як повідомили пізніше в ЗМІ, у літака в небі над Чорним морем в одному з двигунів сталося різке падіння тиску масла. А за даними "Одеса INFO", сталася відмова двигуна. Поки ці дані не підтверджені.

Відомо, що в Одеському аеропорту була оголошена тривога. Про постраждалих не повідомляється.

Також в МАУ відзначили, що посадка була здійснена професійно, згідно з усіма інструкціями. Всіх пасажирів відправлять до Києва іншим рейсом.

"Екіпаж діяв суворо за інструкцією та у відповідність з вимогами авіаційної безпеки. Посадка здійснена професійно за сприяння служб аеропорту "Одеса" і пройшла без збоїв. Пасажири полетять до Борисполя додатковим бортом", - повідомила пресслужба авіакомпанії.

За інформацією трекінгового сервісу Flight Radar 24, рейс PS712 / AUI712 Стабул - Бориспіль виконував літак Boeing 737-8. Він вилетів зі столиці Туреччини о 14:25, посадка під Києвом була запланована на 16:25. Зараз лайнер знаходиться в аеропорту Одеси.

В Інформаційній службі аеропорту Одеса в коментарі для "РБК-Україна" повідомили, літак приземлився і дійсно знаходиться у них.

"Він зараз знаходиться в нашому аеропорту. Що сталося, поки невідомо. Більше інформації у нас немає", - сказали там.

Раніше "Нyser" писав про те, що у Китаї зазнав аварії вертоліт з рятувальниками, впав прямо у воду.

Також наш портал повідомляв, у Джакарті зазнав аварії пасажирський літак, який впав у море.

Нагадуємо, у Барановичах (Білорусь) розбився військовий літак.