Українців попередили про позапланове відключення гарячої води.

Також з'ясувалося, що є загроза зриву найближчого опалювального сезону. Про це "Укртеплокомуненерго" вже поінформувало прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, пише "UBR.ua".


В асоціації заявили, що потрібно терміново внести деякі зміни в діючі нормативно-правові акти, інакше наступний опалювальний сезон в країні може навіть не початися. Серед основних проблем теплокомуненерго: невигідні тарифи на теплову енергію, певні неврахування в законодавстві та низька платоспроможність населення.

Через це постачальники масово подають судові позови з претензіями до підприємств ТКЕ. Так, наприклад, станом на 1 травня 2021 року загальна сума штрафних санкцій з боку постачальників і операторів ГРМ перевищила 10 млрд грн.

у теплокомуненерго розповіли, чому початок нового опалювального сезону зараз під загрозою, фото: Наш Київ

При цьому у теплокомуненерго зростає заборгованість перед постачальником і оператором ГРМ за газ, який потрібен у свою чергу для виробництва теплової та електроенергії та надання послуг з централізованого опалення та постачання гарячої води.

Враховуючи все це, в об'єднанні зазначили, що припинення дії ПСО з 20 травня без розгляду питання реструктуризації або списання 50 млрд грн заборгованості теплокомуненерго спровокує зупинку роботи і про початок нового опалювального сезону тоді не може бути навіть мови.

Тепловики запропонували вихід з даної ситуації, додавши, що саме потрібно зробити:


Раніше "Hyser" писав про те, що українців збентежили цінами на електроенергію.

Також наш портал повідомляв, що українцям розповіли, як заощадити 50% на комуналці.

Нагадуємо, що стало відомо, як в Україні змінилися тарифи на газ, воду та електроенергію.