Путін збирається особисто вибивати зуби тим, хто спробує зазіхнути на частину Сибіру.

Про це він заявив на засіданні організаційного комітету "Перемога". Передають росЗМІ.

За словами глави Російської Федерації, армія країни розвинена достатньо, щоб ті, хто спробує зазіхнути на територію Росії "не могли кусатися".

Свої права на цей регіон Москва готова відстоювати силовими методами, підкреслив Володимир Путін. Він вважає, що нібито історично склалося, коли Росія стає сильнішою, інші держави знаходять приводи обмежити її розвиток.

"Хтось навіть публічно насмілюється говорити, що несправедливо, нібито, що Росії належать багатства такого регіону, як Сибір, тільки одній країні...

Всі нас намагаються вкусити або щось від нас відкусити - але вони повинні знати, що ми зуби виб'ємо всім, так щоб вони не могли кусатися, і запорука цього - розвиток Збройних сил", — висловився глава Кремля.

Таку різку заяву Путін зробив посилаючись нібито на слова колишнього держсекретаря США Мадлени Олбрайт про несправедливість того, що Сибір з її природними ресурсами належить тільки Росії.

Правда сама Олбрайт заперечує це, а оригінал цитати досі не встановлений.

Деякі фахівці та політологи відзначають, не виключено, що в 1990-х роках Мадлен Олбрайт висловлювалася в тому дусі, що природні ресурси — надбання всього людства, але точно без згадки Росії, тим більше закликів силою у неї щось відібрати.

Додамо, під час своєї промови Володимир Путін звернув увагу на те, що Росія витрачає на армію менше, ніж США. І входить тільки в десятку країн за витратами на озброєння. А це нібито говорить про те, що РФ не йде шляхом мілітаризації своєї економіки.

Так у 2021 році на національну оборону Росії виділено понад $42 млрд. У той час як Америка виділила $770 млрд.

Раніше "Нyser" писав про те, що у Путіна показали список країн-ворогів.

Також наш портал повідомляв, колишній радник Путіна назвав українське місто в якому РФ може влаштувати провокації.

Нагадуємо, стали відомі плани Володимира Путіна з приводу України.