Пенсійний фонд України спрямував 1,4 млрд гривень задля виплат так званих карантинних восьми тисяч гривень фізичним особам-підприємцям та найманим працівникам у "червоних" зонах. На цей момент гроші отримали лише половина тих, хто подав заявки.

Про це повідомляє пресслужба Пенсійного фонду України (ПФУ).

Так відомо, що гроші отримали 175 тисяч осіб - це близько половини з тих, хто вже подав заявки. Власне, рівно стільки й було передбачено в бюджеті ПФУ на виплати. Таким чином, бюджет Фонду вичерпано.

Станом на 6 травня заявки на компенсацію за карантин подали 320 тисяч українців. Варто відзначити, що їх почали приймати ще 19 квітня. Чи отримають 145 тисяч українців свої заслужені виплати - питання. Швидше за все держава виділить додаткові кошти.

Спочатку гроші виплачуватимуть тим, хто подав заявку першим: це і наймані працівники, і особи-підприємці, бізнес яких підпав під карантинні обмеження.

Якщо регіон був віднесений до "червоної" зони протягом лютого-березня, необхідно було звернутися за грошима через портал або додаток "Дія" до 19 травня. Хто цього не зробив, той, природно, не отримає вісім тисяч гривень компенсації.

З повним списком КВЕД, які дозволяють претендувати на держдопомогу можна ознайомитися за посиланням.

Як інформує Урядовий портал, станом на 17 травня в регіональному розрізі найбільше виплат вже отримали підприємці та наймані працівники у Києві, Львівській та Харківській областях.

Додамо, окрім допомоги від держави цього разу чиновники сподіваються, що місцева влада в регіонах "червоної" зони додасть до суми державної допомоги гроші з місцевого бюджету. Це орган місцевого самоврядування вирішуватиме самостійно шляхом прийняття відповідного рішення.

Раніше "Нyser" писав про те, що пенсіонерів утішили новими надбавками.

Також наш портал повідомляв, українських пенсіонерів порадували новацією щодо виплат.

Нагадуємо, українцям підвищать виплати майже на половину.