Постанови про адмінвідповідальність за порушення ПДР будуть відправлятися по-новому

Донедавна громадянам надходили постанови про адміністративну відповідальність за порушення правил дорожнього руху, навіть якщо за ними вже було виплачено штраф. Глава держави Володимир Зеленський підписав закон, який скасовує цю необхідність. Про це повідомляє iнформаційний портал "Радіо Свобода".

Так, підписаний президентом закон передбачається, що оригінал постанови буде відправлятися в листі тільки в тому випадку, якщо штраф за адміністративне порушення не був оплачений протягом 10 днів після винесення постанови.

Даний закон був підписаний тому, що, як зазначили в офісі президента, в даний момент велика частина автомобілістів, які вчинили порушення, зафіксоване камерами фото - і відеозйомки, оплачують штраф в перші десять днів після порушення через Особистий кабінет водія, оскільки на цей період поширюється 50-відсоткова знижка.

В офісі Президента заявляють про те, що старі норми Кодексу України Про адміністративні правопорушення зобов'язували надсилати оригінал постанови незалежно від того, оплачений був штраф чи ні, в результаті чого виходили прецеденти, коли українців два рази платив за один і той же штраф.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що тепер водійське посвідчення можна замінити за допомогою державного додатка "Дія". Для цього необхідно мати електронний паспорт громадянина України, водійське посвідчення та медичну довідку для автомобіліста, де немає протипоказань до керування автомобілями певної категорії.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українцям розповіли, в яких випадках держава накладає арешт на майно.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глава МВС Аваков пропонує посилити відповідальність за умисне зараження небезпечною інфекцією.

Також "Hyser" писав, що українців попередили про нові штрафи, розмір яких сягне 12 тисяч гривень.