Через непрофесіоналізм нинішньої влади йде повне руйнування фінансової системи Пенсійного фонду України (ПФУ).

Про це заявив колишній віцепрем'єр-міністр і ексміністр соціальної політики Павло Розенко в інтерв'ю "Главкому".

Розенко розповів про антирекорд за всю історію існування ПФУ. Так на цей час дефіцит бюджету Фонду, який закладений до державного бюджету України, становить близько 200 млрд грн.

"При нас дефіцит ПФ коливався на рівні 150 млрд грн., а зараз він виріс практично на 40% - і це ж ще не все. За перший квартал ПФ не добрав 8 млрд грн. А якщо ще й врахувати, що в минулому році ПФ не добрав 14 млрд грн і він взяв позику в Держказначействі - до речі, перший раз за останні сім років", - розповів ексміністр соціальної політики.

Як підкреслив Павло Розенко, йде повне руйнування фінансової системи ПФУ, а виною всьому банальний непрофесіоналізм уряду.

"Некваліфікованість уряду призводить до катастрофи, пов'язаної з тим, що сьогодні в уряді немає ресурсів для підвищення пенсій нашим громадянам. І тому переносяться пенсійні програми, підвищення пенсій для людей старше 70 років. Спочатку на початку року обіцяли, потім з 1 липня обіцяли, а зараз вже сказали, що з 1 жовтня. Ситуація катастрофічна, життя пенсіонерів стає все гірше і просвітлення не видно", - підсумував Павло Розенко

Як відомо, Пенсійний фонд України (ПФУ) у січні-квітні 2021 року збільшив заборгованість перед Держказначейством на 9,904 млрд грн до 71,983 млрд грн (48,1 млрд – перехідний залишок за боргами за 2007-2014 роки). Про це свідчать дані Казначейства.

ПФУ залучає позики Держказначейства при касових розривах, коли коштів, що надійшли від єдиного соціального внеску недостатньо для своєчасної виплати пенсій.

Раніше "Нyser" писав про те, що українських пенсіонерів утішили новими надбавками.

Також наш портал повідомляв, українських пенсіонерів порадували новацією щодо виплат.

Нагадуємо, українським громадянам підвищать виплати майже на половину.